Uw eerste bezoek

Wanneer u voor de eerste keer bij Podotherapie InKa komt dan starten we met een uitgebreid voetonderzoek.
Hierbij vragen wij naar uw verwachtingen en bekijken we uw. Tijdens het onderzoek achterhaalt de podotherapeut de oorzaak van uw klachten en kan er, samen met u, een behandelplan worden opgesteld.

Het podotherapeutisch onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen die, afhankelijk van uw klachten, meer of minder aandacht krijgen:

  • Vraaggesprek over uw klacht waarin de aard, de locatie en het verloop van uw klachten besproken worden, maar ook behandelingen door andere disciplines en eventuele andere aanwezig ziektebeelden;
  • Uitvoeren van een inspectie, waarbij wordt gelet op standsafwijkingen van voeten, benen en rug
    bij de staande en zittende patiënt en op eventuele afwijkingen aan de huid en/of nagels;
  • Palperen van de relevante anatomische structuren en plaats van uw klachten;
  • Uitvoeren van een functie-onderzoek van de voeten en enkels en, op indicatie, van de knie, de heup en de rug. Hierbij worden de beweeglijkheid en stabiliteit van de gewrichten nagegaan, en kunnen spiertesten en pijnprovocaties worden uitgevoerd;
  • Analyseren van het looppatroon;
  • Bekijken van uw schoeisel, de slijtage van de schoen geeft veel nuttige informatie over het looppatroon. Het beste is dit te zien bij een schoen waar u al geruime tijd op heeft gelopen;
  • Aanvullend onderzoek, zoals 3D-voetscan, drukmeetplaat, doppler onderzoek.

Na afloop van het onderzoek vertelt uw podotherapeut welke gegevens uit het onderzoek van belang zijn, wat de eventuele oorzaak van de klachten is en wat hieraan gedaan kan worden. Ook informeren we u over de kosten en eventuele vergoedingen. Indien u akkoord bent met ons therapie voorstel dan kan de behandeling worden gestart.

De behandeling

Er zijn diverse factoren die uw klachten kunnen veroorzaken. Intern kan dit te maken hebben met uw houding, stabiliteit of spierontwikkeling. Extern kan bijvoorbeeld slecht zittend schoeisel de boosdoener zijn. Daarom zijn ook onze behandelmethoden erg divers.

Een behandeling bij Podotherapie InKa kan bestaan uit een of meerdere therapieën:

Wanneer er een hulpmiddel is gemaakt, komt u na gemiddeld 6 weken terug voor controle. We vinden het belangrijk dat u tevreden bent en willen graag het beste behandelresultaat behalen. Daarom is deze controle voor ons (en u) zo belangrijk. Uw verwijzer wordt schriftelijk op de hoogte gesteld van de resultaten.

Ondanks onze effectieve werkwijze bestaat er een mogelijkheid dat de podotherapeutische behandeling niet het gewenste resultaat heeft. In dat geval wordt u terugverwezen naar uw huisarts.