Orthonyxie (nagelbeugel)

Orthonyxie (nagelbeugel)

Een ingegroeide nagel is een erg vervelend probleem. Wanneer de nagel zo bol groeit dat behandeling door een pedicure of het recht knippen van de nagels niet voldoende is om u klachten te verhelpen, dan kan uw podotherapeut orthonyxie plaatsen.

Orthonyxie is een klein metalen draadje dat precies over uw nagel wordt gebogen. Doordat er lichte spanning op het draadje staat wordt de nagel continu uit de huid gehouden. Hierdoor wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen uw pijnklachten vrijwel direct.

De beugel wordt met een laagje gel vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. Na verloop van tijd (6-10 weken) wordt tijdens de controle bij uw podothe

rapeut de beugel verwijderd, de nagel behandeld en opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. Dit herhalen we een aantal keer voor het gewenste effect.

Wanneer de beugel eenmaal geplaatst is moeten na uiterlijk 2 dagen de pijnklachten verdwenen zijn. U hoeft geen rekening meer te houden met de beugel tijdens kousen aantrekken en u kunt gewoon douchen of zwemmen.

Bekijk meer informatie over ingegroeide nagels.
In onderstaand filmpje ziet u hoe een nagelbeugel wordt geplaatst.