Ingegroeide nagels

Ingegroeide nagels

Ingegroeide teennagel - Podotherapie InKa

 

 

 

 

 

 

 

Een ingegroeide nagel is een erg pijnlijk probleem. Het wordt veroorzaakt doordat een stukje van de nagel in de huid gaat groeien. De huid gaat hierdoor kapot waardoor er een wondje ontstaat. De plaats waar de nagel is ingegroeid wordt vaak warm, rood, dik en pijnlijk. Een ingegroeide nagel gaat niet vanzelf over, het stukje nagel wat in de huid prikt zal weggehaald moeten worden om de huid weer te laten genezen.
Voetenbadjes en zalven maken de huid week en lossen het probleem niet op. De scherpe nagel kan dan namelijk nog makkelijker in de zachte huid duwen. De pijn wordt misschien tijdelijk even verlicht maar het komt snel weer terug. Soda, badedas, keukenzout, betadine-zalf, tea tree oil, en zelfs de antibiotica zalf van de dokter raden we dus zeer af!
De podotherapeut kan de ingegroeide nagel behandelen (ook wanneer deze ontstoken is) waardoor u snel pijnvrij bent. Vervolgens zal de nagel begeleidt worden tijdens de groei om terugkomende klachten te voorkomen.
In onderstaand filmpje ziet u hoe een ingegroeide nagel wordt behandeld.

Wanneer de nagelplaat erg bol groeit en een ingegroeide nagel regelmatig terugkomt kan de podotherapeut een nagelbeugel plaatsen.

Lees in onze folder meer over ingegroeide nagels en het voorkomen ervan.