Schoeninformatie

Goede schoenen

Waar moet een ‘goede’ schoen aan voldoen?

Een goede schoen is voor iedere voet anders. Belangrijk is dus om eerst eens te kijken naar je voeten: welke vorm hebben ze? Zijn ze beiden even lang, of is er maatverschil? Welke teen is de langst? Waarvoor wil je de schoenen gaan gebruiken?
Er zijn dus nogal wat dingen waar je rekening mee moet houden.
Lees een aantal algemene tips in onze folder.
Een goede schoen heeft voldoende torsiestijfheid, dat wordt nog wel eens vergeten.

De vorm van de schoen, belangrijk?

Schoenen zijn tegenwoordig helaas meer onderhevig aan de mode, dan aan de pasvorm. De vorm van de schoen wordt vaak smaller en ook zien we steeds meer ‘gezwaaide’ schoenen. Met name bij de echte ‘mode-schoenen’ en veel merk-sportschoenen komt dit veel voor.
De leest maakt een bochtje, als een soort banaan. Wanneer je een smalle, holle voet hebt dan past dit prima, maar heb je een bredere voet dan lijkt het net alsof je aan de buitenkant ‘naast’ je schoenen loopt. Match de vorm van je schoen dus met de vorm van de voet, dat loopt een stuk lekkerder! Lees meer over dit probleem.

‘Trucjes’ met veters

Als je podotherapeut een goede schoen moet kiezen, dan gaat het toch het liefst om een schoen met veters. Met veters kun je namelijk heel veel slimme trucjes uithalen om de pasvorm te verbeteren. In onderstaande filmpjes lichten we een tipje van de sluier op.

 

 

Veiligheidsschoenen

Wist jij dat alle veiligheidsschoenen in de EU worden getest of ze wel veilig genoeg zijn? Schoenen worden gecertificeerd en dit kun je zien aan het labeltje in de tong van de schoen. Wat veel mensen echter niet weten is dat wanneer je iets verandert aan de schoen (ander inlegzooltje, geurvreter, ander type veters etc) dat dan de oorspronkelijke certificering vervalt. Dit heeft nog al wat consequenties voor een podotherapeutische zool in je werkschoen. Lees alles over het probleem EN de oplossing.